Biografie

Biografie

868 Vizite

Lumea are un fel ciudat de a se ingriji de nevoile trupesti mai mult decat trebuie, neglijand astfel nevoile sufletului. Iar una din aceste nevoi, parca ascunse de fiecare dintre noi in strafundurile sufletului propriu, este nevoia dupa Frumusete. Si chiar daca intalnim aceasta Frumusete la tot pasul, trecem pe langa ea cu raceala, cu indiferenta, drogati parca de ingrijorarile, necazurile si amaraciunea noastra. Ca sa putem privi si aprecia Frumusetea, nu ne trebuie o sensibilitate speciala, un «ochi» de critic estetic. Trebuie doar sa ne facem timp pentru ea, sa ne oprim inaintea ei si sa o admiram. Caci astfel, ea insasi ni se va dezvalui si ne va invalui, bucurandu-ne si incarcandu-ne sufletul. Oare vom dori sa fim mai frumosi?

            Va prezentam aici un crampei din aceasta Frumusete, creat de mana unui artist, a unui pictor, care s-a incarcat cu Frumusetea din afara si apoi a pus-o pe panza, spre a o vedea si altii, spre a se umple si ei cu ea.

            Domnul Baciu Teodor Teofil face parte din acea categorie de artisti care nu sunt recunoscuti ca adevarate valori, decit poate abia dupa moarte. Viata i-a rezervat un drum plin de greutati, deziluzii si izbituri. A stiut sa treaca peste ele prin modestie si prin bucuria pe care i-a adus-o imortalizarea Frumusetii. A pictat inca de la varsta de 7 ani, iar prima lui reprezentare grafica a fost o cruce, ca un fel de premonitie a drumului artistic pe care avea sa-l aiba dupa aceea. In clasa a V-a de gimnaziu s-a inscris la Liceul de Arta Octav Bancila din Iasi, unde a continuat sa studieze artele plastice, pana ce a absolvit si clasa a XII-a. Desi nu a urmat nici o facultate de profil, a continuat sa picteze, dezvoltandu-si un stil personal, prin munca asidua, dar si prin cizelarea sensibilitatii si talentului propriu.

            De atunci si pana acum a realizat peste 10 000 de lucrari, constand in pictura pe panza, pe lemn sau pictura murala, grafica si desen in carbune. S-a orientat mai mult spre peisaje si flori din natura, valorificand si imbinand astfel Frumusetea din afara cu cea dinlauntru sinelui propriu. A pictat insa si multe portrete, compozitii si lucrari decorative. Ca stil, s-a apropiat de impresionism si de abstractionism.

            A deschis peste 10 expozitii personale si de grup, dintre care mentionam:

-        la Casa Tineretului, Iasi, 1976 – personala

-        la Sala Victoria, Iasi, 1978 – de grup

-        la Aeroport, Iasi, 1980 –  personala

-        la Sala Victoria, Iasi, 1982 – de grup

-        la Muzeul Mihai Eminescu, Iasi, 1984  – personala

-        la Casa Armatei, Iasi, 1989 – personala

-        la Palatul Culturii, Iasi, 1992 – personala

-        la Palatul Culturii, Iasi, 1997 – personala, prezentata de regretatul critic de arta Radu Negru

-        la Johanesburg, Africa de Sud, 1998 – personala

-        la Hala Centrala, Iasi, 2000 – personala

-         la Moldova Mall, Iasi, 2011 – personala, prezentata de Maria Boz

 

Multe lucrari achizitionate de iubitorii de arta din strainatate (Anglia,Germania, Franta, Grecia, Italia, SUA, China) au fost expuse de acestia peste hotarele Romaniei.

IASI

Distribuie pe: Facebook | Google+

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO