Minimalismul

Minimalismul

5709 Vizite

 Minimalismul s-a facut simtit in special in artele vizuale si muzicale, dar si in literatura, teatru, cinematografie si chiar industria auto. Termenul a fost pentru prima data folosit in 1929 la New York intr-un catalog pentru o expozitie de pictura semnata de John Graham.
 Se caracterizeaza in principiu reducerea lucrarii de arta la partile fundamentale.
 Astfel in pictura minimalismul se caracterizeaza prin folosirea unui numar limitat de culori si apelarea la figuri geometrice simple.
 Au existat trei etape in istoria minimalismului: prima faza a fost caracterizata efectiv prin reducerea la esential a formelor artistice explicata de constructivistii rusi ca necesara pentru creearea unui limbaj universal al artei pe intelesul tuturor. Astfel Brancusi a pregatit drumul artistic pentru miscari similare minimalismului.
 A doua faza a fost reprezentata de Frank Stella - cu celebrele sale picturi in negru, Donald Judd si altii, iar a treia faza denumita si post-minimalism se datoreaza creatiilor unor artisti precum Tyrone Mirchell, Melvin Edwards sau Martin Puryear si presupune referinte directe la obiecte fara a avea in schimb vreo reprezentare directa.
 Minimalismul a insemnat in special limitare extrema si precizie.
 Aceasta miscare a fost deseori supranumita arta ABC sau reductivism sau arta minimala.

Ad Reinhardt



Distribuie pe: |

Pictura reprezinta cu siguranta materializarea cea mai graitoare a creativitatii omului in dovada vie ca spiritul artistic este menit si harazit doar Omului. Amestecul culorii si elaborarea formelor constituie in totalitate apanajul spiritului uman, al artistului ce lucreaza si se exprima pe sine pentru sine si pentru semenii sai!

Toate drepturile rezervate Tablouri de Vis | ANPC | Prelucrarea datelor personale | Politica de utilizare Cookie

Webdesign Direct SEO